Grenknusning og rodfræsning inden nyplantning

Når grenknuser eller fræser ved kunderne, anvender vi nogle af branchens største og mest effektive maskiner til.

Når der er fjernet træer i din skov, er der ofte grenrester og træstubbe tilbage i skovbunden. Før plantning af nye træer, er det ofte nødvendigt at grenknuse både stubbe og grene, så man kan færdes på arealet under plantning. Hvis din skov eller læhegn skal fjernes helt, for at lave f.eks. mark/fodermarker, kan det være nødvendigt at rodfræse stubbe og rødder væk. Vi kan klare alle tre opgaver med en maskine. 

Ved meget skrå eller våde arealer anvender vi en af vores to bæltedrevne grenknusere, Raptor 300 eller Raptor 800. Læs mere om maskinparken.

Grenknuser Raptor 300 og Raptor 800

Med vores bælteknusere, Raptor 300 og Raptor 800, kan vi løse opgaver med grenknusning på meget skrå eller meget blød jord, hvor andre traktordrevne grenknusere må give op for ikke at ødelægge skovbunden grundet et højt marktryk.

Raptor 300 er velegnet til grenknusning på selv de mest besværlige områder med et vådt og skråt underlag. Raptor 800 er større og har langt flere hestekræfter, og den er dermed meget velegnet til store områder. Begge er på bælter i stedet for traktormonteret, hvilket gør dem egnede til bløde underlag hvor et lavt marktryk kræves for ikke at ødelægge jorden.

Med grenknuser Raptor 800 kan vi grenknuse effektivt i meget blød jord på store områder.

I nedenstående video ses grenknusning med Raptor 800 og rodfræsning med Claas Xerion 5000 med RF 1000.

Rodfræsning og Stubfræsning

Når vores kunders nuværende skov eller læhegn skal fjernes helt, anvender vi som regel rodfræsning eller stubfræsning. Dette er f.eks. når kunder skal have lavet nye marker eller fodermarker, og alle rødder og stubbe skal helt væk.