Grenknusning og rodfræsning inden plantning

Når vi grenknuser eller fræser rødder og stubbe ved kunderne, anvender vi nogle af branchens største og mest effektive maskiner.

Når der er fældet træer i din skov, er der ofte grenrester og træstubbe tilbage i skovbunden. Før plantning af nye træer, er det ofte nødvendigt at grenknuse både stubbe og grene. Hvis din skov eller læhegn skal fjernes helt, for at lave eksempelvis mark eller fodermark, kan det være nødvendigt at rodfræse stubbe og rødder væk. Vi kan klare alle tre opgaver med én maskine. 

Ved meget skrå eller våde arealer anvender vi en af vores to bæltedrevne grenknusere, Raptor 300 eller Raptor 800. Læs mere om maskinparken.

I videoen nedenfor, kan du få mere at vide om rodfræsning, grenknusning og stubfræsning.

Grenknuser Raptor 300 og Raptor 800

Med vores bælteknusere, Raptor 300 og Raptor 800, kan vi løse opgaver med grenknusning på meget skrå eller meget blød jord. Her er de traktordrevne grenknusere ofte nødt til at give op, for ikke at ødelægge skovbunden på grund af det langt højere marktryk.

Raptor 300 er velegnet til grenknusning på selv de mest besværlige områder med et vådt og skråt underlag. 

Raptor 800 er større og har langt flere hestekræfter, og er dermed meget velegnet til grenknusning på store områder. Begge kører på bælter, hvilket gør dem velegnede til bløde underlag, hvor et lavt marktryk kræves for ikke at ødelægge jorden. Med Raptor 800 kan vi grenknuse effektivt i meget blød jord på store områder.

I nedenstående video ses grenknusning med Raptor 800, og rodfræsning med Claas Xerion 5000 med RF 1000.

Rodfræsning og Stubfræsning

Når vores kunders skov eller læhegn skal fjernes helt, anvender vi som regel rodfræsning eller stubfræsning. Dette er f.eks. nødvendigt når kunder skal have lavet nye marker eller fodermarker, og alle rødder og stubbe skal helt væk.