Maskinparken ved Brdr Willemoes Skovservice

Vores maskine park består af en række forskellige special maskiner, som alle er udviklet specielt til effektiv brug i skoven. Med disse maskiner kan vi løse næsten alle typer opgaver inden for skovservice, og kan anvende præcis den maskine, der er optimal ved hver kunde. I de få tilfælde vi mangler en speciel maskine til en kundes opgave, anvender vi en af vores samarbejdspartnere.

Vores kunder har ofte brug for en kombination af flere typer forskellige opgaver inden for skovservice. Vi hjælper med hele totalløsninger, hvor vi sørger for alt fra skovning , flishugning, grenknusning, plantning og meget mere. Læs mere om totalløsninger.

Følg med på vores Facebook side og YouTube kanal og se billeder og videoer af alle maskiner.

Nedenfor kan du læse om nogle af vores maskiner, og hvordan vi anvender dem.

Flishugger Claas Xerion 5000 med TP400

På vores Claas Xerion 5000, har vi monteret flishuggeren TP 400, og den udfører flishugning i terræn. Denne flishugger kan tage stammer på op til 40 cm, og kan komme frem de fleste steder. Vi leverer dit flis til de lokale kraft-varmeværker, som her anvender det til bioenergi.

Er det mere oplagt hos dig med flishugning fra stak, eller ønsker I at beholde flisen til jeres stoker fyr, så kan flishugning i stedet udføres med vores Jenz flishugger. Læs mere om flishugning.

Vi kan købe dit træ på roden.


Flishugning

Flishugning
Grenknusning med bælteknuser

Grenknuser Raptor 800 med Ahwi M-900

Med vores Raptor 800 med grenknuseren Ahwi M-900, kan vi arbejde meget effektivt med grenknusning i selv meget bløde og skrå arealer. Med bælterne sikres et lavt marktryk i forhold til de traktordrevne grenknusere, og skovbunden skånes selvom det er i meget vådt terræn. Bælteknuseren er en af de mest effektive grenknusere, der findes i Danmark. 

Læs mere om grenknusning og rodfræsning.

Til mindre opgaver anvender vi i stedet Raptor 300, som har samme fordel med bælter, og dermed mindre marktryk. 


Grenknusning

Fældeudkørselsmaskine
Ecolog 574E

Med vores fældeudkørselsmaskine af mærket Ecolog 574E, kan vi både fælde og kører flistræet ud i samme arbejdsgang. Stakkene placeres der hvor det er mest optimalt for jer og for den videre oparbejdning.

Med sin 10 meter lange kran og Sawo kapsavshoved, er maskinen meget alsidig og kan læse mange fældeopgaver. 

Maskinen kan ligeledes monteres med 100 cm “bære-bånd” til læsning af opgaver i bløde områder. 

Læs mere om udkørsel og fældeudkørsel.


Udkørsel

Ecolog 574E
Grenknuser Valtra S374

Grenknuser og rodfræser Valtra S 374

Vores Valtra S374 anvendes til både grenknusning, rodfræsning og stubfræsning.

Vi har haft vores Valtra S 374 siden 2017, og bruger den til grenknusning, stubfræsning og rodfræsning. Maskinen har altid alle redskaber med ud på en opgave, så vi effektivt kan skifte til anden opgave.

Følgende redskaber bruges til Valtraen:  grenknuser UZM700, stubfræser SF1000 & rodfræser Ahwi 1000-2000.

Læs mere om de grenknusning, rodfræsning og stubfræsning.


Grenknusning

Flishugger Claas Xerion med Jenz 561Z

Vores Jenz 561Z Bunker flishugger er monteret på en Claas Xerion 5000. Maskinen er en mobil flishugger, som hugger træ fra stak, og har egen fliskasse. 

Flishuggeren kan hugge træ på op til 100 cm. Vi anvender også denne maskine, hvis I ønsker at beholde flisen til jeres stoker fyr. Herved anvendes anvendes et andet sold, hvilket giver mindre stykker flis i forhold til det flis, der leveres til kraft-varmeværkerne. Når vi leverer din flis hertil, vil det blive anvendt til bioenergi.

Læs mere om flisshugning.


Flishugning

Claas Xerion Jenz 561
Grenknuser

Grenknuser Raptor 300 med Ahwi M-650

Vi har haft vores Raptor 300 siden medio 2015, som den første af sin slags i Danmark. Den er monteret med en Ahwi grenknuser M650-250.

Med sine bælter er grenknuseren specialiseret til at arbejde over selv de mest skrå og bløde arealer. Maskinen har en teknisk klatreevne på 45 grader op/ned, og et teknisk sidehæld på 30 grader. Raptor 300 udemærker sig specielt med sit meget lave marktryk på 0,35 kg/cm2.

Ved større opgaver anvender vi ofte vores anden bæltemaskine, Raptor 800. Denne er større og mere effektiv. 

Læs mere om grenknusning.


Grenknusning

Fældebunkelægger HSM 405

Vi har to fældebunkelæggere af typen HSM 405.

Med vores fældebunkelæggere kan vi tynde ud i din skov og læhegn, hvor det er nødvendigt. Der skal en løbende pleje til for at din skov skaber det størst mulige udbytte for dig. Træet der fældes, kan vi hjælpe med at sælge videre som tømmer til savværker og flis til varmeværker.

Læs mere om fældebunkelægning.


Skovpleje og tynding

Skovning med fældebunkelægger
Fældebunkelægger

Fældebunkelægger Ecolog 550T-Pro

Med vores Ecolog 550T-Pro fældebunkelægger, kan vi løse opgaver som med vores HSM fældebunkelæggere, dog kan denne maskine kommer frem i mere kuperet terræn. Dette gør den ved hjælp af sin justerbare undervogn og sin 11 meter kran. 

Maskinen kan monteres med plast-bånd (som på billedet) og med klatre bånd til opgaver på skrænter. 

Læs mere om Fældebunkelægning.

 


Skovpleje og tynding

Fældeudkørselsmaskine
John Deere 1510E

Med vores fældeudkørselsmaskine af mærket John Deere 1510e, kan vi både fælde og kører flistræet ud i samme arbejdsgang. Stakkene placeres der hvor det er mest optimalt for jer og for den videre oparbejdning.

Med sin 8,5 meter lange kran og Sawo kapsavshoved, er maskinen meget alsidig og kan løse mange fældeopgaver. 

Maskinen kan ligeledes monteres med 940mm bigfoot hjulmontering til løsning af opgaver i bløde områder. Maskinen kan ligeledes tilbydes med 1300mm bånd. 

Læs mere om udkørsel og fældeudkørsel.


Udkørsel

Udkørselsmaskine

Se videoen om Brdr. Willemoes Skovservice og nogle af maskinerne

Hvilken maskine kan løse opgaven i din skov?

Er du i tvivl om hvilken af vores maskiner, der kan løse opgaven i din skov eller læhegn, så lad os tage en snak. Det er ganske uforpligtende, og vi kommer som regel ud og gennemgår skoven sammen med dig for bedst at kunne anbefale hvilke maskiner, der skal anvendes.

Kontakt os med en uforpligtende mail til skovservice@brdr-willemoes.dk eller ring til 2128 9113. Kontakt.

Følg med i vores hverdag og se flere videoer med maskiner på Facebook og YouTube.